Nu söker vi rektor till vår förskola

Rektor sökes – Tillsvidareanställning

Om oss

Mobacken är en föräldradriven kooperativ förskola belägen i det natursköna Västerhus ca 3 km från Själevad. I vår verksamhet har vi högre personaltäthet och en strävan efter mindre barngrupper i den dagliga verksamheten. Med läroplanen som grund planeras en pedagogisk verksamhet som ger utrymme för barnens egna planer, fantasi och kreativitet i lek och lärande såväl inomhus som utomhus. Här lagas maten från grunden med ekologiska och närproducerade råvaror och närmiljön erbjuder stora möjligheter till ett rikt friluftsliv.

Mobackens vision

Vi ska bedriva en barnomsorg i lugnare miljö som tillgodoser såväl barnens som personalens och familjernas behov.

Ledord för Mobacken är glädje, trygghet och gemenskap. En lugnare miljö med närhet till naturen, hög personaltäthet, engagerad personal med goda planeringsmöjligheter, hemlagad mat från grunden och miljötänk kring nyttjande av material, lokaler och utemiljö är kännetecken för Mobackens förskola.

Vi erbjuder:

• Lantlig utemiljö med stora ytor och närhet till skog, skridskobana och skidspår.
  • Rymliga och bra inomhuslokaler.
  • Engagerade, inspirerade och kunniga kollegor.
  • Lågt antal barn per pedagog.

Beskrivning av tjänsten och arbetsuppgifter

Vi erbjuder en utvecklande och spännande tjänst som Rektor. I rollen som Rektor kommer du att tillsammans med styrelsen att vara med och driva och utveckla förskolans verksamhet. Att arbeta på Mobackens Förskola innebär delaktighet och ansvar och att alltid ha barnet i fokus med leken och glädjen som verktyg.

Vi söker en Rektor alternativt en legitimerad förskollärare med behörighet och viljan att utbilda sig snarast till rektor. Utifrån det ser vi att du har erfarenhet av arbete på förskola. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av en ledande befattning.

I rollen som Rektor är du en pedagogisk ledare och ansvarar för att verksamheten bedrivs enligt läroplanen, skollagen och förskolans stadgar/styrdokument. Du har förmåga att förena rollerna som chef respektive kollega i barngruppen. Du har stort engagemang för ditt uppdrag och är positiv. Tillsammans med arbetslaget ansvarar du för att miljön på förskolan är inspirerande, lärorik och lustfylld. Mobacken är en förskola med korta beslutsvägar. Hos oss har du bra arbetstider, pedagogisk lunch, fortbildning/planeringstid, arbetskläder, företagshälsovård och kollektivavtal.

Vill du leda och vidareutveckla vår fina verksamhet tillsammans med vår duktiga personal och engagerade föräldrar? Ser du möjligheter och finner glädje i ett gott samarbete? Då är DU den vi söker!

Övrigt

Med hänvisning till gällande lagstiftning måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Löpande urval
Omfattning: Deltid

Varaktighet: Tillsvidare
Lön: Månadslön